Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorDoç. Dr. Bünyamin SÖĞÜTen_US
dc.contributor.authorVARSAK, RAMAZAN
dc.date.accessioned2023-06-01T11:11:03Z
dc.date.available2023-06-01T11:11:03Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://acikerisim.bingol.edu.tr/handle/20.500.12898/5431
dc.description.abstractÖZET Bu çalışma Bingöl ve adana illerinde aynı tarihte çıkışları sağlanan ve adana da çıkışı tamamlandıktan sonra yetiştirilmek üzere Bingöl’e getirilen (Adana) ile Bingöl’de çıkımı sağlanan (Bingöl) etlik piliçlerin asites ve asitesten kaynaklı ölümler ile besi performansına etkilerlini incelemek amacıyla yapılmıştır.Canlı ağırlık bakımından Adana grubu 2. ve 3. haftalarda Bingöl grubuna oranla daha fazla canlı ağırlık artışı göstermiştir. 3. hafta yem tüketimleri incelendiğinde Adana ve Bingöl grupları arasındaki yem tüketim değerleri istatistiki açıdan çok önemli (P>0,01) olarak bulunmuştur. Ölüm oranlarına bakıldığında Adana grubunda ölümlerin daha fazla olduğu görülmüştür. Ölüm oranları incelendiğinde 1., 2., 3., 4. ve 6. hafta ölüm oranları arasındaki farklılıklar istatistiki açıdan önemsiz (P>0,05), 5. haftadaki ölüm oranları arasındaki farklılıklar istatistiki açıdan önemli (P<0,05) olarak bulunmuştur. Bu çalışmanın neticesinde; düşük rakımlarda çıkışı sağlanan etlik piliçlerin yetiştiriciliği yüksek rakımda yapıldığı taktirde ölüm oranlarında artış gözlemlenmiş olup yüksek rakımda çıkışı yapılan etlik piliçlerin yüksek rakımda yetiştiriciliğinin yapılmasının daha iyi olacağı önerilir.en_US
dc.description.abstractABSTRACT This study was carried out in the provinces of Bingöl and adana on the same date after the exit and adana to be brought to be brought to the bingöle brought to be bredölle (Adana) with the bingolun (Bingol) broiler chickens ascites and ascitesten fattening performance of the fattening performance was done to examine the effects of. In the 2nd and 3rd weeks, it showed more live weight gain than the Bingöl group. The feed consumption values between the Adana and Bingöl groups were statistically significant (P> 0,01). When death rates are considered, it is seen that deaths are higher in Adana group. When the mortality rates were examined, the differences between the mortality rates at the 1st, 2nd, 3rd, 4th and 6th weeks were not statistically significant (P> 0.05), and the differences between the mortality rates at the 5th week were statistically significant (P <0.05). was found. As a result of this study; It is suggested that if the breeding of broiler chickens at low altitudes is made at high altitude, an increase in mortality rates is observed and it is recommended that breeding chickens at high altitudes will be better at high altitudes.en_US
dc.language.isoTurkishen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjecttesten_US
dc.subjectEtlik piliç, civciv kalitesi, asites, besi performansı, karkas özellikleri.en_US
dc.subjecttest 2en_US
dc.subjectBroiler chick, chick quality, asites, fattening performance, carcass characteristics.en_US
dc.titleFARKLI RAKIMLARDA ELDE EDİLEN ETLİK PİLİÇLERİN BESİ PERFORMANSI VE ASİTES ORANLARI BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASIen_US
dc.title.alternativeTHE COMPARISON OF NUTRITION OF NUTRITIONS AT DIFFERENT NUTRITIONS BY NUTRITION PERFORMANCE AND ACID RATIOen_US
dc.typeMaster's Thesisen_US
dc.contributor.departmentAnimal Scienceen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster