• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 4.Meslek Yüksekokulları / Vacational Schools
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 4.Meslek Yüksekokulları / Vacational Schools
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Erzurum meralarındakı yaygın bitki türlerinin boy, ağırlık ve otlatmada bırakılacak anız yüksekliğinin zaman içindeki değişimi

Thumbnail
Göster/Aç
E6.pdf (4.958Mb)
Tarih
2001-09-17
Yazar
Koç, Ali
Gökkuş, Ahmet
Bakoğlu, Adil
Çomaklı, Binali
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Kromun meralarında yaygın olarak bulunan knyıın ytırnaf'i. adi parlakot, havlı brom, otlak aytığı ve mele/, yoncada ntlali'iada bırakılacak anı/ yüksekliğini ve bununla ilişkili kataklerleri belirlemek amacıyla 1997 yılında yürütülen İni çalışmada, Dllalma olgunluğu başlangıcından bılkilcrin çiçeklerimi dönemine kadar geçen sürede birer halta arayla öt örnekleri alınmıştır, Başlangıçla llırlerc göre II 8 ile 19.6 cm arasında değişen bilki boyu son örnekleme dönemine kadar artarak 28 8-38.2 cnı'yc ulaşmıştır "İllilere göre 0.85-1.86 mm arn- ında değişen sap kalınlığı zaman içersimle önemli bir farklılık scrgilcmemiştir. ilk örnekleme dönemi ile mukayese edildiğinde, son örnekleme dönemindeki bilki başına kimi madde miktarında 3 kattan fa/la artış ortaya çıkmıştır Bırakılacak uygun anı/, miktarı otlatma olgunlıığıı-çiçeklcnme arasında koyun yumağında 2.74 cm'clen 4.80 cnı'yc yükselirken, adi parlakotta 2.85 emden .1 95 cm'ye, bavlı bromda 4.37 cinden 6.97 cnı'yc. otlak ayrığında 6.09 cnı'den 11 88 em'ye ve mele/ yoncada 7.06 em'den 13.38 tm'ye ulaşmıştır. Zaman ile hitk lınn. bitki ağırlığı ve bırakılacak anız miktarı, hiiki ağırlığı ile bırakılacak anı/ miktarı gibi karakterler arasında çok önemli ve olumlu iiijkıler kaydedilmiştir.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/11472/518
Koleksiyonlar
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü [86]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV