Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇaçan, Erdal
dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.date.accessioned2014-10-22T07:15:28Z
dc.date.available2014-10-22T07:15:28Z
dc.date.issued2014-10-19
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/424
dc.description.abstractBu çalışma, bazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin farklı tuz (NaCI) konsantrasyonlarına toleranslarının belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Materyal olarak Başbağ, Bilensoy-80, Elçi, Kayseri ve Savaş yonca çeşitleri kullanılmıştır. Araştırmada kontrol (0 mg/l) amaçlı olarak distile su ve dört farklı tuz konsantrasyonu (200 mg/l, 400 mg/l, 600 mg/l ve 800 mg/l) kullanılmıştır. Çalışmada 7 gün sonra çimlenme oranı (%), 14 gün sonra ise kök-sürgün uzunlukları (cm) ve kök-sürgün kuru ağırlıkları (gr) ile ilgili ölçümler yapılmıştır. Yapılan çalışma neticesinde kullanılan tüm tuz konsantrasyonlarında Başbağ, Bilensoy-80, Elçi ve Kayseri çeşitlerinin tuza toleranslarının Savaş çeşidinden daha iyi olduğu belirlenmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTurkey 5th Seed Congress With International Participationtr_TR
dc.subjectYoncatr_TR
dc.subjectçimlenmetr_TR
dc.subjecttuzluluktr_TR
dc.subjectkök gelişimitr_TR
dc.subjectsürgün gelişimitr_TR
dc.titleBazı yonca (Medicago sativa L.) çeşitlerinin tuzluluğa toleransının belirlenmesitr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster