Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.contributor.authorÇınar, Selahattin
dc.contributor.authorHatipoğlu, Rüştü
dc.date.accessioned2014-10-15T13:05:07Z
dc.date.available2014-10-15T13:05:07Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/401
dc.description.abstractBu çalışma, 2007-2009 yılları arasında bazı çok yıllık baklagil ve buğdaygil yembitkisi tür ve çeşitlerinin Çukurova bölgesi sulu koşullarında yem verimleri ve kalitelerinin saptanması amacıyla yürütülmüştür. Araştırma ile ilgili tarla denemeleri, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü araştırma alanında üç tekrarlamalı tesadüf blokları deneme desenine uygun olarak tesis edilmiş ve yürütülmüştür. Araştırmada, 5 buğdaygil yembitkisi türüne (Lolium perenne, Daütylis glomerata, Festuca arundinacea, Bromus inermis, Agropyron intermedium) ait 7 çeşit ve 2 baklagil yembitkisi türünün {Medicago sativa, Lotus corniculatus) 2 çeşidinin ot verimleri ve kaliteleri incelenmiştir. Araştırma sonuçları, incelenen tür ve çeşitlerin ot verimleri ve kalitelerinin yıllara bağlı olarak önemli derecede farklılık gösterdiğini ortaya koymuştur. İncelenen baklagil yembitkisi çeşitlerinde MA414 yonca çeşidinin, Empire gazal boynuzu çeşidine göre daha yüksek bitki boyu, kuru ot verimi, ham protein oranı ve ham protein verimi değerleri göstermiştir. Buğdaygil yembitkisi türleri içerisinde ise en yüksek kuru ot verimleri İngiliz çimi çeşitlerinden, en yüksek ham protein oranı ise Kılçıksız bromun Lyon çeşidinden elde edilmiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresitr_TR
dc.subjectBuğdaygil yembitkileritr_TR
dc.subjectbaklagil yembitkileritr_TR
dc.subjectverimtr_TR
dc.subjectham proteintr_TR
dc.titleÇukurova Bölgesinin sulu koşullarında bazı çokyıllık baklagi ve buğdaygil yembitkilerinin ot verimleri ve ot kaliteleri üzerinde araştırmalartr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster