Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇelik, Şenol
dc.date.accessioned2014-10-15T08:24:36Z
dc.date.available2014-10-15T08:24:36Z
dc.date.issued2012-12
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/377
dc.description.abstractBu çalışmada, Türkiye’de kırmızı et üretimi için 1936-2011 dönemine ait yıllık veriler Box-Jenkins tekniği ile analiz edilmiştir. Veriler durağan hale getirildikten sonra, bu veri kümesine uyan model Bütünleştirilmiş Hareketli Ortalama ( ARIMA(0,1,1) ) modeli olarak belirlenmiştir. 2012–2020 yılları arasındaki öngörüleri elde edilmiş, ileriye yönelik hayvansal üretim ile ilgili oluşturulacak politikalara yön vermesi amaçlanmıştır. 2020 yılına kadar elde edilen öngörüler, toplam kırmızı et üretiminin yıllık ortalama artış hızının binde 8 olacağını göstermektedir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherHayvansal Üretim Dergisitr_TR
dc.subjectBox-Jenkins tekniğitr_TR
dc.subjectARIMA modelleritr_TR
dc.subjectöngörütr_TR
dc.subjectkırmızı et üretim miktarıtr_TR
dc.titleTürkiye’de kırmızı et üretiminin Box-Jenkins Yöntemiyle modellenmesi ve üretim projeksiyonutr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster