• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Tarla Bitkileri Bölümü
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 1.Fakülteler / Faculties
  • Ziraat Fakültesi
  • Tarla Bitkileri Bölümü
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

GAP ve Çukurova koşullarında biçme ve otlatmaya elverişli çokyıllık buğdaygil + baklagil karışımlarının saptanması üzerinde bir araştırma

Thumbnail
Göster/Aç
E6-Çok Yıllık Buğdaygil Baklagil.pdf (1.385Mb)
Tarih
2003
Yazar
Çeliktaş
Kökten, Kağan
Tükel, Tuncay
Hatipoğlu, Rüştü
Polat, Tahir
Kutlu, Hasan Rüştü
Görgülü, Murat
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Çukurova ve GAP bölgelerinde biçme ve otlatmaya elverişli çokyıllık buğdaygil+baklagil yembitkisi karışımlarının saptanması amacıyla sürdürülen bu araştırmada; incelenen tür ve karışımların performanslarının yıllara ve lokasyonlara bağlı olarak önemli derecede değiştiği gözlenmiştir. Genellikle Koruklu koşullarında Tür ve karışımların verimi Adana koşullarına göre önemli derecede daha yüksek olmuştur. İncelenen tür ve karışımlar içerisinde en verimli tür Adana koşullarında iki yılın ortalaması olarak 1478.2 kg/da. Koruklu koşullannda ise 2312.2 kg-'da kuru ot verimi veren yonca olmuştur. En verimli karışımların ise yonca içeren karışımlar olduğu ortaya çıkmıştır. Yoncayı, çayır üçgülü izlemiştir. Ak üçgül ise. Tıer iki lokasyonda çok iyi performans göstermemiştir. İncelenen buğdayail türlerinin her iki lokasyonda da vejetasyon mevsimi baklagillere göre daha kısa sürmüş ve Adana koşullannda genellikle bir biçim, Korukiu koşullarında ise 2 veya daha fazla biçim vermişlerdir. Ancak, toplam verimlerinin % 90'ını birinci biçim oluşturmuştur. Otlatmayı taklit edecek şekilde biçim uygulaması biçim sayısında artışa neden oimuş, ancak toplam verimde çok önemli bir farklılık yaratmamıştır. Tür ve karışımların ham selüloz ve ham protein gibi yem kalite değerleri lokasyonlara bağlı olarak farklılık göstermiştir. Ham protein ve ham selüloz oranı açısından tür ve karışımların Adana koşullannda Korukiu koşullarına göre daha kaliteli yem ürettikleri ortaya çıkmıştır.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/11472/374
Koleksiyonlar
  • Tarla Bitkileri Bölümü [71]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV