Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.contributor.authorÇeliktaş, Nafiz
dc.contributor.authorAtış, İbrahim
dc.contributor.authorHatipoğlu, Rüştü
dc.contributor.authorTükel, Tuncay
dc.date.accessioned2014-10-15T08:04:17Z
dc.date.available2014-10-15T08:04:17Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/373
dc.description.abstractBu araştırma, Çukurova kıraç koşullarında yetiştirilecek fığ+tritikale karışımında ekim sıklığı ve karışım oranının ot verimi ve kalitesine etkilerini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Araştırma ile ilgili tarla denemeleri. 2000-2002 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma Uygulama Çiftliğinin kıraç koşullardaki arazisinde sürdürülmüştür. Araştırmada, beş farklı ekim sıklığı (250, 300, 350, 400, 450 tohum/m2) ve beş farklı karışım oranının (Saf fiğ, %75 fîğ+%25 tritikale, %50 fığ+%50 tritikaie, %25 fığ+%75 tritikale, saf tritikale) kuru ot verimi, kuru otta fiğ oranı, karışımların oransal verim toplamı değerleri ve ham protein verimine etkileri incelenmiştir. Tarla denemeleri, üç tekrarlamalı tesadüf bloklarında bölünmüş parseller deneme desenine uygun olarak planlanmış ve yürütülmüştür. Ana parselleri ekim sıklıkları, alt parselleri ise karışım oranları oluşturmuştur. Araştırma sonuçları, ekim sıklığı ve karışım oranının kuru ot verimi, kuru otta fiğ oranı, karışımlarda oransal verim toplamı değerleri ve ham protein verimini önemli derecede etkilediğini ve bu etkinin yıllara bağlı olarak değişim gösterdiğini ortaya koymuştur. Araştırma sonuçlarına dayanarak; Çukurova'nın kıraç koşullan için, kuru ot verimi, karışımın oransal verim toplamı ve ham protein verimi açısından en uygun fığ+tritikale karışımının 400 tohum/ m2 ekim sıklığında ekilen % 25 fiğ+% 75 tritikale karışımı olduğu sonucuna varılmıştır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherTürkiye 5. Tarla Bitkileri Kongresitr_TR
dc.subjectFiğtr_TR
dc.subjecttritikaletr_TR
dc.subjectkarışım oranıtr_TR
dc.subjectekim sıklığıtr_TR
dc.titleÇukurova kıraç koşullarında ekim sıklığı ve karışım oranının fiğ + tritikale karışımında ot verimi ve kalitesine etkileri üzerinde bir araştırmatr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster