Tavuk eti üretiminde et kalitesini etkileyen faktörler
Özet
Etlik piliç üretimi, hayvanların kısa dönemde yetiştirilmeleri, yemden yararlanmalarının daha iyi olması ve insanların değişen tüketim alışkanlıklarını etkin bir şekilde karşılaması nedeniyle yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Fakat, tüketici isteğine uygun ve istenilen kalitede kanatlı eti üretimi ancak, kanatlı etinde kaliteyi etkileyen faktörleri bilerek ve bu faktörleri dikkate alarak üretim yapmakla mümkündür. Etlik piliçlerin et üretimi amacıyla besiye alınmasından kesime, tüy yolma işleminden pazarlamaya kadar yapılan işlemlerin tamamı et kalitesini etkilemektedir. Bu çalışmada, etlik piliçlerde et kalitesini etkileyen faktörler, genetik, cinsiyet, yaş, yem-besleme, kesim ve ete ilişkin kimyasal ve fiziksel özellikler, depolama, paketleme ve pazarlama başlıkları altında incelenmiştir
Bağlantı
http://hdl.handle.net/11472/355Koleksiyonlar
- Zootekni Bölümü [61]
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..