Farklı yerfıstığı (Arachis hypogaea) çeşitlerinin kuru otlarına ait hayvan besleme değerlerinin belirlenmesi
dc.contributor.author | Kökten, Kağan | |
dc.contributor.author | Kaplan, Mahmut | |
dc.contributor.author | Seydoşoğlu, Seyithan | |
dc.contributor.author | Özdemir, Selim | |
dc.contributor.author | Boydak, Erkan | |
dc.date.accessioned | 2014-10-13T13:40:36Z | |
dc.date.available | 2014-10-13T13:40:36Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.issn | 2148-3647 | |
dc.identifier.uri | www.turkjans.com | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11472/330 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada, farklı yerfıstığı (Arachis hypogaea) çeşitlerinin kuru otlarına ait besin madde kompozisyonlarının belirlenmesi amacıyla, 2012 yılı yetiştirme sezonunda Bingöl’de bir çiftçi tarlasında yürütülmüştür. Denemede, 10 adet yerfıstığı çeşidi materyal olarak kullanılmıştır. Deneme, tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak kurulmuştur. Denemede; ham protein (HP), ham kül (HK), sindirilebilir kuru madde (SKM), kuru madde tüketimi (KMT), nispi yem değeri (NYD), asit deterjan lif (ADF) ve nötr deterjan lif (NDF) özellikleri incelenmiştir. Yapılan varyans analizi sonucunda, ham protein (HP) ve kuru madde tüketimi (KMT) değerleri arasındaki farklılıklar istatistikî olarak önemli bulunmuştur. HP oranı bakımından Florispan ve Arıoğlu-2003 (%10.11 ve %8.64) çeşitleri ön plana çıkarken, KMT değerleri bakımından ise yine Florispan (3.46) çeşidi ilk sırada yer almıştır. | tr_TR |
dc.language.iso | tur | tr_TR |
dc.publisher | Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences | tr_TR |
dc.subject | Yerfıstığı | tr_TR |
dc.subject | kuru ot | tr_TR |
dc.subject | ham kül | tr_TR |
dc.subject | ADF | tr_TR |
dc.subject | NDF | tr_TR |
dc.subject | ham protein | tr_TR |
dc.title | Farklı yerfıstığı (Arachis hypogaea) çeşitlerinin kuru otlarına ait hayvan besleme değerlerinin belirlenmesi | tr_TR |
dc.type | Article | tr_TR |
Files in this item
This item appears in the following Collection(s)
-
Tarla Bitkileri Bölümü [71]
Field Crops