Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKarakaya, Ersin
dc.contributor.authorAkbay, Cuma
dc.date.accessioned2014-10-13T12:38:28Z
dc.date.available2014-10-13T12:38:28Z
dc.date.issued2013-05-20
dc.identifier.citationİstanbul İlinde Tüketicilerin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıklarıtr_TR
dc.identifier.urihttp://ucmaz.home.uludag.edu.tr/PDF/ziraat/2013-27(1)/M8.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/318
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı İstanbul ilinde tüketicilerin süt ve süt ürünleri tüketim ve tercihlerini analiz etmektir. Bu amaçla değişik sosyoekonomik demografik gruplardaki 400 aileden elde edilen veriler kullanılmıştır. Tüketicilerin açık süt ve ambalajlı süt tüketim miktarı ve tercihlerini etkileyen sosyoekonomik ve demografik faktörlerin etkilerini belirlemek amacıyla tanımlayıcı istatistikler, varyans analizlerinden ve Ki kare testinden yararlanılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre, ailelerin %26,5’i açık süt, %26.2’si pastörize süt ve %87,7’si ise sterilize süt tüketmektedir. Aileler toplam gelirlerinin %22,5’ini gıda harcamalarına ayırırken, süt ve süt ürünleri harcamaları ise toplam gıda harcamalarının %18,6’sını oluşturmaktadır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisherU. Ü. ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİtr_TR
dc.subjectSüt ve süt ürünleritr_TR
dc.subjecttüketimtr_TR
dc.subjecttüketicilertr_TR
dc.subjectİstanbultr_TR
dc.titleİstanbul ilinde tüketicilerin süt ve süt ürünleri tüketim alışkanlıklarıtr_TR
dc.title.alternativeConsumer Consumption Habits Of Milk and Milk Products in Istanbul Provincetr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster