Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorBaşbağ, Mehmet
dc.contributor.authorÇaçan, Erdal
dc.contributor.authorAydın, Ali
dc.contributor.authorSayar, Mehmet Salih
dc.date.accessioned2014-07-25T08:23:07Z
dc.date.available2014-07-25T08:23:07Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/230
dc.description.abstractBu araştırmada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi doğal meralarından toplanan bazı Vicia türlerinde (V. cracca L. subsp. stenophylla Vel., V. ervilia (L.) Willd., V. galeata Boiss., V. narbonensis L., V. narbonensis L. var. narbonensis L., V. noeana Reuter ex Boiss., V. peregrina L., V. sativa L., V. sativa L. subsp. nigra (L.) Ehrh. var. nigra, V. sericocarpa Fenzl. var. sericocarpa) ot kalite özellikleri incelenmiştir. Çalışmada; ham protein değerleri sırasıyla %16.72-25.06, kuru madde %12.69-30.43, asit deterjanda çözünmeyen lif (ADF) %25.10 -34.71, nötral deterjanda çözünmeyen lif (NDF) %36.30-43.22, sindirilebilir kuru madde (DDM) %61.86-69.35, kuru madde tüketimi (DMI) 2.78-3.31, nispi yem değerleri (RFV) 133.14-175.77, fosfor (P) %0.33-0.51, potasyum (K) %1.54- 3.82, kalsiyum (Ca) %0.78-1.63 ve magnezyum (Mg) %0.24-0.36 aralıklarında değişim göstermiştir. Kalite özellikleri bakımından, Vicia sativa ve Vicia noeana en kaliteli sınıfta (prime) yer alırken, bunu sırasıyla Vicia ervilia, Vicia sericocarpa var. sericocarpa, Vicia narbonensis var. narbonensis, Vicia galeata, Vicia narbonensis, Vicia sativa subsp. nigra var. nigra ve Vicia peregrina izlemiştir.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.publisher1. Uluslararası Katılımlı Ali Numan Kıraç Tarım Kongresi ve Fuarıtr_TR
dc.subjectFiğ türleritr_TR
dc.subjectvicia spp.tr_TR
dc.subjectkalitetr_TR
dc.subjectham proteintr_TR
dc.subjectADFtr_TR
dc.subjectNDFtr_TR
dc.subjectmineral maddelertr_TR
dc.titleGüneydoğu Anadolu Bölgesi doğal alanlarında toplanan bazı fiğ türlerinin ot kalite özelliklerinin belirlenmesitr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster