• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 4.Meslek Yüksekokulları / Vacational Schools
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • 4.Meslek Yüksekokulları / Vacational Schools
  • Gıda, Tarım ve Hayvancılık Meslek Yüksekokulu
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi doğal alanlarında toplanan bazı fiğ türlerinin ot kalite özelliklerinin belirlenmesi

Thumbnail
Göster/Aç
Bazı Vicia Türlerinde Kalite.pdf (1.911Mb)
Tarih
2011
Yazar
Başbağ, Mehmet
Çaçan, Erdal
Aydın, Ali
Sayar, Mehmet Salih
Üst veri
Tüm öğe kaydını göster
Özet
Bu araştırmada, Güneydoğu Anadolu Bölgesi doğal meralarından toplanan bazı Vicia türlerinde (V. cracca L. subsp. stenophylla Vel., V. ervilia (L.) Willd., V. galeata Boiss., V. narbonensis L., V. narbonensis L. var. narbonensis L., V. noeana Reuter ex Boiss., V. peregrina L., V. sativa L., V. sativa L. subsp. nigra (L.) Ehrh. var. nigra, V. sericocarpa Fenzl. var. sericocarpa) ot kalite özellikleri incelenmiştir. Çalışmada; ham protein değerleri sırasıyla %16.72-25.06, kuru madde %12.69-30.43, asit deterjanda çözünmeyen lif (ADF) %25.10 -34.71, nötral deterjanda çözünmeyen lif (NDF) %36.30-43.22, sindirilebilir kuru madde (DDM) %61.86-69.35, kuru madde tüketimi (DMI) 2.78-3.31, nispi yem değerleri (RFV) 133.14-175.77, fosfor (P) %0.33-0.51, potasyum (K) %1.54- 3.82, kalsiyum (Ca) %0.78-1.63 ve magnezyum (Mg) %0.24-0.36 aralıklarında değişim göstermiştir. Kalite özellikleri bakımından, Vicia sativa ve Vicia noeana en kaliteli sınıfta (prime) yer alırken, bunu sırasıyla Vicia ervilia, Vicia sericocarpa var. sericocarpa, Vicia narbonensis var. narbonensis, Vicia galeata, Vicia narbonensis, Vicia sativa subsp. nigra var. nigra ve Vicia peregrina izlemiştir.
Bağlantı
http://hdl.handle.net/11472/230
Koleksiyonlar
  • Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü [86]





Creative Commons License
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV
 

 



| Politika | Rehber | İletişim |

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy TypeBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreBy Type

Hesabım

GirişKayıt

DSpace software copyright © 2002-2016  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
Atmire NV