Ara
Toplam kayıt 10, listelenen: 1-10
BİNGÖL İLİ YEM BİTKİSİ ÜRETİCİLERİNİN BİTKİ BESLEME DAVRANIŞLARINI ETKİLEYEN FAKTÖRLER
(2020)
ÖZET
Çalışmada Bingöl İlinde 171 yem bitkisi üreticisiyle, yem bitkisi üretirken bitki besleme davranışlarını etkileyen, gübre fiyatları, tohum temin yerleri, üretikleri ürünlerin Pazar durumu gibi faktörlerin yem bitkisi ...
SALGIN HASTALIKLAR DÖNEMİNDE CEMAATLE YAPILAN İBADETLERİN İCRASI
(2022)
ÖZET
Tarihin her döneminde insanlar, bölgesel veya kitlesel salgın hastalıklara maruz kalmış ve çoğu zaman ağır bedeller ödemiştir. Tez çalışmamızın konusu, genelde salgın hastalıklar, özelde ise Aralık 2019 yılında Çin’in ...
MUŞ İLİ KÖY TAVUKÇULUĞUNUN MEVCUT DURUM ANALİZİ, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
(2020)
ÖZET Bu çalışma, Muş ili köy tavukçuluğunun mevcut durumunu ortaya koyarak, köy tavukçuluğu yapan yetiştiricilerin sorunlarının belirlenerek, çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, oransal örnekleme ...
GÖKKUŞAĞI ALABALIĞI (Oncorhynchus mykiss) BEYİN DOKUSUNDA CİVA KLORÜR TOKSİSİTESİNİN OLUŞTURDUĞU OKSİDATİF STRES VE DNA HASARININ BELİRLENMESİ
(2019)
ÖZET
Bu çalışmada son yıllarda sucul ortamlarda önemli bir problem oluşturan civa klorürün (HgCl2) gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss)’ nda beyin dokusu üzerindeki toksikolojisi ve bunun neden olduğu oksidatif stres ...
MUŞ İLİNDEKİ KAZ YETİŞTİRİCİLİĞİNİN GENEL DURUMU
(2019)
ÖZET Bu çalışma, Muş ilinde yapılan kaz yetiştiriciliğin mevcut durumunun ortaya konulması ve yetiştiricilikte karşılaşılan önemli sorunların tespit edilmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmanın materyalini Muş ili ve Merkez, ...
SICAKLIK STRESİNE MARUZ KALAN JAPON BILDIRCINLARINDA PROBİYOTİK KULLANIMININ BÜYÜME GELİŞME VE BAZI KAN PARAMETRELERİNE OLAN ETKİSİ
(2019)
ÖZET
Bu çalışma, karma yemlere ilave edilen farklı oranlarda (%0,5 ve %1) probiyotik katkısının Japon bıldırcınlarının büyüme, gelişme, yumurta verim özellikleri ve kan parametrelerine etkisini belirlemek amacıyla ...
SERBEST DOLAŞIMLI VE KAPALI SİSTEMDE YETİŞTİRİLEN ATAK-S GENOTİPİ ERKEKLERİNİN BESİ PERFORMANSI ve KARKAS ÖZELLİKLERİ BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
(2016)
ÖZET
Bu çalışma, Ankara Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen Atak-S genotipinin erkeklerinin serbest dolaşımlı ve kapalı sistemde besi performansı ve karkas özelliklerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. ...
DİYARBAKIR İLÇELERİNDE YAŞAYAN TÜKETİCİLERİN TAVUK ETİ ALGILARI VE BU ALGILARI ETKİLEYEN FAKTÖRLER ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA
(2019)
ÖZET Bu çalışma, Diyarbakır Merkez ilçelerinde (Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur) yaşayan tüketicilerin tavuk etiyle ilgili algılarının ve bu algıları etkileyen faktörlerin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, ...
FARKLI RAKIMLARDA ELDE EDİLEN ETLİK PİLİÇLERİN BESİ PERFORMANSI VE ASİTES ORANLARI BAKIMINDAN KARŞILAŞTIRILMASI
(2019)
ÖZET
Bu çalışma Bingöl ve adana illerinde aynı tarihte çıkışları sağlanan ve adana da çıkışı tamamlandıktan sonra yetiştirilmek üzere Bingöl’e getirilen (Adana) ile Bingöl’de çıkımı sağlanan (Bingöl) etlik piliçlerin ...
BILDIRCIN DİYETLERİNE FARKLI DÜZEYLERDE NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞI İLAVESİNİN BESİ PERFORMANSI VE KARKAS ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
(2021)
ÖZET
Bu çalışma, besiye alınan bıldırcınların diyetlerine ilave edilen farklı düzeylerdeki (%0, 0,5, 1, 1,5 ve 2) nar (Thymbra spicata L. var. spicata) çekirdeği yağının bıldırcınların besi performansları ve karkas ...