Ara
Toplam kayıt 2, listelenen: 1-2
BİNGÖL ÇEVRESİNDE ÜRETİLEN BALLARIN AMİNO ASİT İÇERİĞİNİN HİDROFİLİK ETKİLEŞİM KROMATOGRAFİSİ TEKNİĞİ İLE BELİRLENMESİ
(2019)
ÖZET
Gıdalarda amino asit içeriğinin belirlenmesi, ilgili gıdanın kalitesi ve orijini bağlamında önemli bilgi vermektedir. Bu çalışmada balda amino asit analizi için yeni bir HILIC- HPLC-UV metodu geliştirilmiş ve valide ...
HİDROTERMAL METOT İLE ANTİMİKROBİYAL NANO HİDROKSİAPATİT KOMPOZİT ÜRETİMİ
(2019)
ÖZET
Saf, çinko ve flor katkılı hidroksiapatit hidrotermal metotla sentezlenmiştir. Yüzey ve yapısal özelliklerine SEM ve XRD oda koşullarında bakılmıştır. HAp’ın, ZnHAp ve FHAp’ın XRD analizinde difraksiyon piklerinde ...