Yazar "Food Safety" için Gıda Güvenliği listeleme
-
Allerjen Protein Olan β- Kazein’in Nano-LC Sisteminde Belirlenmesi ve Bazı Fenolik Bileşiklerle Etkileşimlerinin İncelenmesi
ŞENGÜL, Kerime (2024)ÖZET: Bu tez çalışmasında, i) ters faz nano-sıvı kromatografi (nano-LC) için hidrofobik karakterli yeni bir 9-Antrasenmetil metakrilat (ANM) monolitik nano-kolon hazırlanması, ii) allerjen protein olan β-kazein (β-CN) ... -
ARI ÜRÜNLERİNİN GIDA AMBALAJLAMADA POTANSİYEL KULLANIMININ İNCELENMESİ
AŞAN, Sedanur (2023)ÖZET Tüketicilerin kaliteli ve güvenli gıda farkındalığındaki artış gıdaların kalitesinin korunması için akıllı ve aktif gıda ambalajlama sistemlerinin gelişmesine neden olmuştur. Ambalaj, birçok gıda ürününün kalitesini, ... -
Bazı Bal Numunelerindeki Bisfenol A (Bpa)’Nın Nano-LC Sisteminde Belirlenmesi
KARDAŞ, Şahriban (2024)ÖZET: Bisfenol A, insan sağlığına olumsuz etkileri nedeniyle üzerinde en çok çalışılan bileşik olup, dünya çapında gıda ile temas eden malzemelerde en yaygın kullanılan ürünlerden biridir. Bu çalışma kapsamında ters faz ... -
Diyarbakır Burma Kadayıfında Kullanılan Şerbetin Bazı Kalite Parametreleri ile Raf Ömrüne Isıl İşlem ve Muhafaza Sıcaklığının Etkisi
GÜVENÇ, Ferat (2024)ÖZET: Bu çalışmada, Diyarbakır burma kadayıfında kullanılan şerbetin farklı muhafaza koşullarında mikrobiyolojik, kimyasal ve fiziksel değerlerinde meydana gelen değişimlerin raf ömrüne etkisi araştırıldı. Bu amaçla, ... -
Kamu Hastanelerinin Mutfaklarının Hijyen Durumu ve Mutfak Personellerinin Gıda Güvenliği Bilgi Düzeylerinin ve Davranışlarının Belirlenmesi: Bingöl İli Örneği
GÜNEŞ, Mehmet (2024)ÖZET: Bu araştırma, Bingöl il merkezindeki iki farklı kamu hastanesinin mutfağında çalışan personellerin gıda güvenliği ile gıda hijyeni bilgi düzeyleri ve davranışlarının belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Ayrıca renkli ... -
MUŞ İLİ İÇME VE KULLANMA SULARININ FİZİKSEL, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİ
YILMAZ, Merve (2023)ÖZET Bu çalışmada; Muş ili merkez sularının fiziksel, duyusal, kimyasal ve mikrobiyolojik yönden analizleri yapılarak kalitesinin belirlenmesi amaçlandı. Bunun için, mesken (şebeke), halk çeşmeleri (şebeke, kaynak) ve ... -
Propolisin Taze Dana Kasap Köftelerinin Duyusal, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Kalitesi ile Raf Ömrü Üzerine Etkisi
AYBEK, Melis (2024)ÖZET: Bu çalışmada, Ülkemizde halkın dengeli ve yeterli beslenmesinde önemli bir yere sahip olan dana kasap köftelerine propolis uygulamasının ürünün duyusal, kimyasal, mikrobiyolojik kalitesi ile muhafaza süresi üzerine ...
DSpace@BİNGÖL by Bingöl University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..