Search
Now showing items 1-8 of 8
ERGANİ (DİYARBAKIR) BÖLGESİ BALLARININ BOTANİK ORİJİNİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR
(2023)
ÖZET
Bu çalıĢma, Ergani (Diyarbakır) merkez ve köylerinden toplanan bal örneklerinin (n=14) botanik orijinlerinin melissopalinolojik analizlerle tespit edilmesi ve 10 g baldaki toplam polen sayılarının saptanmasıyla ...
ARI EKMEKLİ VE POLENLİ KREM BAL ÜRETİM PROSESİNİN IN VITRO BİYOAKTİVİTE VE BİYOERİŞEBİLİRLİK ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
(2024)
ÖZET:
Arıcılık faaliyeti modern bir buluş olmayıp, bilinen en eski gıda üretim faaliyetlerinden biridir. Son zamanlarda ortaya çıkan hastalıklar, salgınlar ve toplumun refah düzeyinin artması sonucunda insanların doğal ...
BİNGÖL İLİNİN FARKLI BÖLGELERİNDEN ELDE EDİLEN APİLARNİL'İN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENEREK BAZI KANSER HÜCRE HATLARI ÜZERİNDE ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
(2023)
ÖZET
Ülkemizde Bingöl ili arıcılık, arı ve arı ürünleri üretimi sektöründe önemli bir yere sahiptir. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, arı ve arı ürünlerinden yararlanma ve arı ürünlerinin insan sağlığı açısından ...
BİTLİS İLİ VE İLÇELERİNDE YETİŞTİRİLEN BAL ARISI (Apis mellifera) KOLONİLERİNDE GÖRÜLEN ARI ZARARLILARININ ARAŞTIRILMASI
(2023)
ÖZET
Bu araştırma bal arısı kolonilerinde zarara neden olan çeşitli canlıların tespit edilmesi ve bu zararlılara karşı alınacak önlemler ve arı yetiştiricilerinin arı zararlılarına karşı bilinç düzeyinin belirlenmesi ile ...
BİNGÖL BÖLGESİNDE ÜRETİLEN ARI POLENLERİNİN KOENZİM Q10 İÇERİĞİNİN YENİ NESİL METAKRİLAT BAZLI MONOLİTİK NANOKOLON KULLANILARAK NANO-LC SİSTEMİNDE ANALİZİ VE KAHVALTILIK GEVREK ÜRETİMİNDE KULLANILMASI
(2024)
ÖZET:
Bu tez çalışması kapsamında, Bingöl ilinin on beş farklı bölgesinden temin edilen taze arı polenlerinin koenzim Q10 içerikleri nano-LC cihazı kullanılarak belirlenmiştir. Koenzim Q10 miktarlarının saptanması için, ...
DİYARBAKIR İL MERKEZİNDE YAŞAYAN TÜKETİCİLERİN PİYASADAKİ BALLARIN KALİTESİ HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİ VE BAL
(2023)
ÖZET:
Bu çalışma Diyarbakır il merkezinde yaşayan bireylerin piyasada satılan balların kalitesi hakkındaki düşüncelerini saptamak ve bal tüketim tercihlerini etkileyen faktörleri tespit etmek için yapılmıştır. Çalışma ...
FARKLI BAL ARISI (Apis mellifera L.) IRK/EKOTİPLERİNİN BİNGÖL KOŞULLARINDA FİZYOLOJİK VE DAVRANIŞSAL ÖZELLİKLERİ İLE BALLARININ KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ
(2024)
ÖZET:
Bu çalışma; Bingöl ilinde arıcılar tarafından yoğun olarak kullanılan farklı bal arısı
genotiplerinin bazı davranışsal ve fizyolojik özelliklerininin belirlenmesi, ayrıca bu bal
arısı genotiplerinden elde edilen ...
SOLHAN İLÇESİNİN FARKLI LOKSAYONLARINDA ÜRETİLEN BALLARIN BAZI FENOLİK BİLEŞİK VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ
(2023)
ÖZET
Bu çalışmada Bingöl İlinin Solhan ilçesinde farklı lokasyonlarda üretilen balların fenolik bileşik ve aroma bileşenleri incelenmiştir. Bu amaç doğrultusunda Şerafettin dağı, Arslanbeyli, Gençtavus ve Gelintepe ...