Başlık için Tarla Bitkileri Bölümü listeleme
Toplam kayıt 71, listelenen: 49-68
-
Forage nutritive value of soybean varieties
(Legume Research, 2014)This study was carried out in Bingol Province of Turkey in the growing season of 2012 to determine the nutritive value of different soybean varieties. A total of 12 different soybean [Glycine max (L.) Merr.] varieties ... -
GAP ve Çukurova koşullarında biçme ve otlatmaya elverişli çokyıllık buğdaygil + baklagil karışımlarının saptanması üzerinde bir araştırma
(Türkiye 5. Tarla Bitkileri Kongresi, 2003)Çukurova ve GAP bölgelerinde biçme ve otlatmaya elverişli çokyıllık buğdaygil+baklagil yembitkisi karışımlarının saptanması amacıyla sürdürülen bu araştırmada; incelenen tür ve karışımların performanslarının yıllara ve ... -
Güneydoğu Anadolu Bölgesi koşullarında makarnalık buğday (Triticum Turgidum spp.) durum çeşitlerinin bazı kalite özelliklerinin Genotip x çevre interaksiyonları üzerinde araştırmalar
(Türkiye 5. Tarla Bitkileri Kongresi, Diyarbakır, 2003-10-13)Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 1999/2000 ve 2000/2001 yetiştirme yıllarında Diyarbakır sulu, kuru, Akçakale ve Ceylanpınar olmak üzere farklı 4 lokasyonda kurulan denemelerde 14 yazlık makarnalık buğday hat veya çeşitlerine ... -
Hanyeri Köyü (Tufanbeyli-Adana) merasının nemli kesiminde farklı azot ve fosfor dozlarının botanik kompozisyon, ot verimi ve ot kalitesine etkileri üzerinde bir araştırma
(Türkiye VI. Tarla Bitkileri Kongresi, 2005)Bu araştırma, deniz seviyesinden yüksekliği 1940-2020 metre olan Adana ili Tufanbeyli ilçesi Hanyeri köyü merasının nemli kesiminde farklı azot (0, 5, 10, 15 kg/da) ve fosfor dozlarının (0, 4, 8, 12 kg/da) botanik kompozisyon, ... -
Hanyeri Köyü (Tufanbeyli-Adana) merasının yamaç kesiminde azot ve fosfor gübrelemesinin botanik kompozisyon, ot verimi ve ot kalitesine etkileri üzerinde bir araştırma
(Türkiye VI. Tarla Bitkileri Kongresi, 2005)Bu araştırma, 1940-2020 metre yükseltideki bir dağ merasının yamaç kesiminde azot ve fosfor gübrelemesinin mera kesiminin botanik kompozisyonu, ot verimi ve ot kalitesine etkisini saptamak amacıyla yürütülmüştür. Araştırma ... -
Karadeniz Bölgesine ait yerel ekmeklik buğday hatlarının tanedeki besin elementleri içerikleri yönünden tescilli ekmeklik buğday çeşitleri ile karşılaştırılması
(TÜRKİYE 10. TARl.A BİTKİLERİ KONGRESİ, 2013)Araştırma, 9 farklı element konsantrasyonu (Fe, Zn, B, K, Mn, Cu, Mg, Ca ve Mo) yönünden tescilli çeşitler ile Karadeniz bölgesi orijinli yerel ekmeklik buğday hatlarını karşılaştırmak amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada, ... -
Konya ili yem bitkileri üreticilerinin sosyo-ekonomik yapıları ile başarılı üretimi etkileyen faktörlerin belirlenmesi
(Bingöl Ünversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2011)Bu çalışma, Konya ilinin Karapınar, Ereğli, Çumra, Ilgın ve Altınekin ilçelerinde gerçekleştirilmiştir. Çalışmada amaç, yem bitkisi üretimi yapan üreticilerin sosyo-ekonomik yapısını ve yem bitkisi üretimindeki başarı ... -
Makarnalık buğdayda bazı tarımsal özelliklerin Genotip x çevre intereaksiyonu : katılım derecesi tahminleri ile stabilite analizleri
(Türkiye 5. Tarla Bitkileri Kongresi, Diyarbakır, 2003-10-13)Üç yıl süreyle 7 makarnalık buğdayın üç farklı zamanda ekildiği ve her bir ekim zamanının farklı bir çevre olarak kabul edildiği bu çalışmada, hektolitre ağırlığı, bin tane ağırlığı ve tane verimi için varyans komponentleri ... -
Nutritive value of mediterranean shrubs
(The Journal of Animal & Plant Sciences, 2012)Nutritive values of the leaves of Mediterranean shrubs Quercus coccifera, Calicotome villosa, Rhamnus oleoides ssp. graecus, Pistacia terebinthus, Paliurus spina-christi and Phillyrea latifolia, and Leuceana leucocephala, ... -
Pamukta fide kök çürüklüğü etmenlerine karşı bazı bitki ekstrakt ve uçucu yağlarının antifungal etkisi
(Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2014)Bu çalışma, nane (Mentha piperita L.), kekik (Thymus vulgaris L.) ve lavanta (Lavandula angustufolia Mill.) bitki türlerinden elde edilen su ekstraktı ve uçucu yağların Rhizoctonia solani (AG4) ve Fusarium spp. üzerindeki ... -
Plant density and mixture ratio effects on the competition between common vetch and wheat
(Australian Journal of Crop Science, 2012-03)Mixtures of annual forage legumes with winter small grains for forage are practiced traditionally in the Mediterranean countries. The aim of the present study was to investigate the effects of variable seed mixture rates ... -
Research on yhe yield herbage and grazing capacity of a range in Çiçekyayla village, central district Bingöl
(BALKAN AGRICULTURAL CONGRESS, 2014)This study was conducted to compare of rangeland vegetation in Çiçekyayla Village, Center-Bingöl, as well as herbage yield and grazing capacity. İn the study, the mean green herbage yield apd hay herbage yield were ... -
Response of some chickpea (Cicer arietinum L.) genotypes to salt stress conditions
(Journal of Food, Agriculture & Environment, 2012)The salt (NaCl) tolerance of 5 chickpea genotypes was investigated. Plants were grown in 5 different NaCl concentrations. Germination percentage, shoot and root length, shoot and root dry weight and salt tolerance percentage ... -
Sulanır şartlarda pamukla rotasyona girebilecek ana ve ikinci ürün seçeneklerinin belirlenmesi
(Türkiye 3. Tarla Bitkileri Kongresi, Adana, 1999-11-15)Bu araştırmada Diyarbakır yöresi ve benzeri sulanabilen alanlarda yaygın olarak uygulanmakta olan monokültür pamuk yetiştiriciliğine alternatif olabilecek münavebe sistemleri belirlenmeye çalışılmıştır. Birinci yılı pamuk ... -
Sığır yaylasındaki tipik bir akdeniz orman içi mera ekosisteminin vejetasyon yapısı ve verim gücünün saptanması üzerinde bir araştırma
(Türkiye 4. Tarla Bitkileri Kongresi, 2001)Bu araştırma 2000 yılmda tçel ili Tarsus İlçesi Çamlı Yayla beldesi smırian içerisinde bulunan Sığır Yaylasındaki bir orman içi merada yürütülmüştür. Araştırmada, incelenen meranın su kaynağından farklı uzaklıklarda ... -
Tannin, protein contents and fatty acid composition of the seeds of some trifolium L. species from Turkey
(Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 2011)The seed oils of seven Trifolium species (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The fatty acid compositions of these seven different species were determined by gas ... -
Tannin, protein contents and fatty acid compositions of Silene compacta Fische seeds from Bingöl, Turkey
(Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2014-10-15)The seeds of Silene compacta Fische were investigated for their protein, tannin content and fatty acid composition. The protein contents of Silene seeds were found to be 15,33%. On the other hand the tannin contents of the ... -
Tannin, protein contents and fatty acid compositions of the seeds of several vicia L. species from Turkey
(Grasas Y Aceites, 2010)The seedoils of six Vicia species (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The protein contents of the seeds were found to be between 21.87%-31.33%. The tannin ... -
The effect of different replications of humic acid fertilization on yield performances of common vetch (Vicia sativa L.)
(African Journal of Biotechnology, 2011-06-22)This study was conducted in a randomized complete block design with three replications in Diyarbakir, Turkey, in 2003 to 2004 and 2004 to 2005 growing seasons, in order to determine the effects of different humic acid ... -
The structure of a transhumance grazing in a mediterranean silvapastoral rangeland ecosystem in Camlıyayla, Turkey
(VII. International Rangeland Congress, 2003)This study describes vegetative suructure and the grazing potential of a silvopastoral Mediterranean ecosystem on Taurus Mountain where a transhunıance grazing system has been practiced for centuries. A specially ...