Ara
Toplam kayıt 18, listelenen: 1-10
Afyonkarahisar ili ekolojik şartlarına uygun sofralık domates çeşitlerinin belirlenmesi
(2012)
Domates çeşitlerinde lokal adaptasyon çalışmaları çok önemlidir. Çünkü çeşitler farklı lokasyonlarda, hatta aynı lokasyonda dahi yıldan yıla farklı performans gösterebilirler. Bu araştırma, Afyonkarahisar koşullarında 2010 ...
Bazı standart erik çeşitlerinin Bingöl ekolojisindeki performansı üzerinde bir araştırma
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimler Dergisi, 2013)
Bu araştırmada; Bingöl ekolojik şartlarında yetişen bazı standart erik çeşitlerinin fenolojik gözlemleri ile birlikte ağaçların bazı fiziksel gelişim durumları incelenmiştir. 4x4 dikim sisteminin kullanıldığı araştırma ve ...
Humik madde uygulamalarının durgun su kültüründe yetiştirilen turşuluk hıyarda bitki gelişimi ve verim üzerine etkileri
(Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Türk. Doğa ve Fen Dergisi, 2012)
Bu çalışmada durgun su kültüründe yetiştirilen turşuluk hıyarda humik madde uygulamalarının bitki gelişimi ve verim üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla hıyar bitkilerinin yetiştirildiği standart besin solüsyonuna ...
Barbados kirazı (malpighiaemarginata D.C.)
(Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2014)
Barbados kirazı (Malpighiaemarginata D.C.)Orta Amerika, Karayibler (özellikle Barbados, Trinidad, Tobago ve Haiti) ve Brezilya’da oldukça fazla talep görenkiraz görünümlü tropikal bir bitki türüdür. Kırmızı renk tercih ...
BİNGÖL’DE MEYVE FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ
(2011)
Nowadays, one ofthe basic conditionsfor the modern cultivation offruit trees is
to grow quality saplings. Yield per unit area can be increased severalfold infruit tree
production started with high quality saplings under ...
Effects Of Aloe vera (L) Gel on Cold Storage of Organicaly Grown Tomato Fruit Abstract
(2012)
his study was carried out to investigate the effects of Aloe vera gel application (% 0, 25, 50 and 75) on fruit of
‘Rio Grande’ tomato variety produced by organic and conventional methods. Aloe vera gel-treated fruit ...
Measuring electrochemical fruit quality of refrigerated ‘Hanita’ plum by Bioelectric Vincent method
(2011)
‘Hanita’ plums were stored at 0, 5 and 12°C for up to 15 days plus 1 day at 25°C to investigate the temperature effects on particularly electrochemical parameters measured by Bioelectric Vincent method, and on physical and ...
Extending shelf life of fresh-cut persimmon by honey solutions dips
(2010)
Ripe persimmon fruit (Diospyros kaki L) cv. “Hachiya” were diced, then
treated with 10–20% w/v diluted honey solution or water as the control,
followed by cold storage at 4C until loss of acceptable quality. The ...
Postharvest quality of ‘Galaxy’ apple fruit in response to kaolin-based particle film application
(2012)
Kaolin-based film as Surround WP®
was applied to ‘Galaxy’ apple trees to evaluate its
effects on postharvest fruit quality. Following harvest, the Surround WP®
on the fruit skin was either wiped off, or left unwiped, ...
Use of Aloe Vera gel as biopreservative for ‘Granny Smith’ and ‘Red Chief’ apples
(2012)
The aim of this work was to study effects of Aloe vera gel (0, 1, 5 and 10% w/v) coating on green-coloured ‘Granny Smith’ and red-coloured ‘Red Chief’ apples those were stored at 2 °C for 6 months. Aloe vera gel treatments ...