Type
Toplam kayıt 40, listelenen: 1-20
-
Afyonkarahisar ili ekolojik şartlarına uygun sofralık domates çeşitlerinin belirlenmesi
(2012)Domates çeşitlerinde lokal adaptasyon çalışmaları çok önemlidir. Çünkü çeşitler farklı lokasyonlarda, hatta aynı lokasyonda dahi yıldan yıla farklı performans gösterebilirler. Bu araştırma, Afyonkarahisar koşullarında 2010 ... -
Ararot (Maranta arundinacea L.)
(2014)Ararot (Maranta arundinacea L.) tropikal ülkelerde, nişasta taşıyan rizomları için yetiştirilen otsu bir bitkidir. Ararot unu özellikle kaliteli bisküvi, fırın ürünleri ve çocuk maması üretiminde kullanıldığı için ... -
Barbados kirazı (malpighiaemarginata D.C.)
(Türk Tarım ve Doğa Bilimleri Dergisi, 2014)Barbados kirazı (Malpighiaemarginata D.C.)Orta Amerika, Karayibler (özellikle Barbados, Trinidad, Tobago ve Haiti) ve Brezilya’da oldukça fazla talep görenkiraz görünümlü tropikal bir bitki türüdür. Kırmızı renk tercih ... -
Bazı standart erik çeşitlerinin Bingöl ekolojisindeki performansı üzerinde bir araştırma
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimler Dergisi, 2013)Bu araştırmada; Bingöl ekolojik şartlarında yetişen bazı standart erik çeşitlerinin fenolojik gözlemleri ile birlikte ağaçların bazı fiziksel gelişim durumları incelenmiştir. 4x4 dikim sisteminin kullanıldığı araştırma ve ... -
Bel (Aegle marmelos (L.) Corr. Ser.) Meyvesi
(2014)Bel (Aegle marmelos(L.) Corr. Serr.) anavatanı Hint Yarımadası olan Rutaceaefamilyasına ait bir bitki türüdür. Anavatanında doğal yetişme alanı oldukça geniş olup toprak kalitesinin iyi olmadığı arazilerde rahatlıkla ... -
Bingöl’de Bitkisel Üretimin Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri
(2015)Bu çalışmada Bingöl ilinin bitkisel üretim açısından mevcut durumu, sorunları ve çözüm önerileri incelenmiştir. Bingöl ili, Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukarı Fırat bölümünde yer almaktadır. Doğuda Muş, kuzeyde Erzincan ve ... -
BİNGÖL’DE MEYVE FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ
(2011)Nowadays, one ofthe basic conditionsfor the modern cultivation offruit trees is to grow quality saplings. Yield per unit area can be increased severalfold infruit tree production started with high quality saplings under ... -
Cell wall modification in 1-methylcyclopropene-treated post-climacteric fresh-cut and intact papaya
(2011)Papaya is a climacteric fruit in which ripening is greatly regulated by ethylene often associated with stress responses such as wounding. The changes in cell wall compositions in papaya fruit at an advanced stage of ... -
COLOR LOSSES AFTER HARVEST IN VEGETABLES
(2006)Color, like other agricultural crops, is one the important criteria affecting the quality of vegetables. Since the color also indicates the physiologic state of the crops, it is a reference for researchers, producers and ... -
Çekirdeksiz kuruüzümün kontrollü koşullarda depolanması
(1997)Çalışma bölgesel koşullarda kurutulmuş ön işlemden geçirilip kükürt dioksitle fümige edilmiş çekirdeksiz kuruüzümde (yuvarlak ve sultani çekirdeksiz) yapılmıştır. Çalışmada ortam koşullarının sınırlı kontrolü(nem, hava ... -
Dilimlenmiş hıyarın raf ömrünün modifiye atmosfer ve kalsiyum laktat uygulaması ile uzatılması
(2007)Hıyarlar (Cucumber sativus L. ‘Beith Alpha’) kabukları soyulduktan sonra dilimlere ayrılıp modifiye atmosfer koşullarında 4 ºC’de 7 ile 10 gün süre ile depolanmıştır. Modifiye atmosfer paketlemesi (MAP)’nden olumlu sonuç ... -
Effects Of Aloe vera (L) Gel on Cold Storage of Organicaly Grown Tomato Fruit Abstract
(2012)his study was carried out to investigate the effects of Aloe vera gel application (% 0, 25, 50 and 75) on fruit of ‘Rio Grande’ tomato variety produced by organic and conventional methods. Aloe vera gel-treated fruit ... -
EFFECTS OF HOT WATER TREATMENTS ON SHELF LIFE OF FRESHCUT CARROT STICKS
(2008)Effects of hot water treatments on the shelf life of fresh-cut carrots (Daucus carota ‘Nantes’) were studied in this research. Carrots were cut into sticks with a dimension of 9 x 9 x 9 mm3. These sticks later divided ... -
Efficacy and inefficacy of refrigerated storages on some physical, physiochemical and electrochemical properties for organically-grown ‘Royal Glory’ and ‘Redhaven’ peaches
(2012)The study focused on organically-grown ‘Royal Glory’ and ‘Redhaven’ peaches, with the aim to evaluate some physical, physiochemical and electrochemical quality indices during and after refrigerated storages at 0, 5 and ... -
Extended shelf life and quality of fresh-cut papaya (Carica papaya) derived from ripe fruit treated with the ethylene antagonist 1-methylcyclopropene
(2006)The purpose of the present study was to investigate the role of ethylene action, via use of the ethylene antagonist 1-methylcyclopropene (1-MCP), on the senescence and quality of fresh-cut ripe papaya (Carica papaya L. ... -
Extending shelf life of fresh-cut persimmon by honey solutions dips
(2010)Ripe persimmon fruit (Diospyros kaki L) cv. “Hachiya” were diced, then treated with 10–20% w/v diluted honey solution or water as the control, followed by cold storage at 4C until loss of acceptable quality. The ... -
Fresh-cut physiology and factors contributing to the quality of fresh-cut produce
(2006)Fresh-cut processing, defined as washing, sorting, trimming, peeling, skinning or chopping of horticultural commodities in a manner that does not reduce fresh-like quality, has increased in popularity over the past 10 ... -
Humik madde uygulamalarının durgun su kültüründe yetiştirilen turşuluk hıyarda bitki gelişimi ve verim üzerine etkileri
(Bingöl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Türk. Doğa ve Fen Dergisi, 2012)Bu çalışmada durgun su kültüründe yetiştirilen turşuluk hıyarda humik madde uygulamalarının bitki gelişimi ve verim üzerine etkileri araştırılmıştır. Bu amaçla hıyar bitkilerinin yetiştirildiği standart besin solüsyonuna ... -
Hıyar fide kalitesi ve bitki gelişimi üzerine prohexadione-calcium uygulamalarının etkileri
(2008)Bu çalışmada hıyar (Cucumis sativus L.) fidelerinde boylanmanın kontrolü amacıyla topraktan (2.5, 5 ve 10 mg/l) ve yapraktan (25, 50 ve 100 mg/l) uygulanan prohexadione-calcium (Pro-Ca)’un fide kalitesi ve şaşırtma sonrası ... -
Jasmonik ve salisilik asit uygulamalarının rendelenmiş taze havuç kalitesi üzerine etkileri
(2008)Farklı jasmonik (0, 0.1, 0.5 ve 1 µM) ve salisilik (0, 1, 5 ve 10 mM) asit çözeltilerinin rendelenmiş havuç kalitesi üzerine etkileri araştırılmıştır. Rendelenmiş havuçlar jasmonik ve salisik asit ile muamele edildikten ...