Ara
Toplam kayıt 6, listelenen: 1-6
Çukurova Bölgesinin sulu koşullarında bazı çokyıllık baklagi ve buğdaygil yembitkilerinin ot verimleri ve ot kaliteleri üzerinde araştırmalar
(Türkiye IX. Tarla Bitkileri Kongresi, 2011)
Bu çalışma, 2007-2009 yılları arasında bazı çok yıllık baklagil ve buğdaygil
yembitkisi tür ve çeşitlerinin Çukurova bölgesi sulu koşullarında yem verimleri ve
kalitelerinin saptanması amacıyla yürütülmüştür. Araştırma ...
Farklı yem bezelyesi (Pisum arvense) genotiplerinin tanelerinin yem içeriği yönünden karşılaştırılması
(Turkey 5th Seed Congress With International Participation, 2014-10-19)
Islah materyalleri ve kültürü yapılan bitkiler; verim özelliği yönünden incelendiği gibi biotik ve abiotik stres
koşullarına dayanıklılıkları yanında yem kalitesi gibi özellikleri bakımında da değerlendirilmelidir. ...
Yaygın fiğ (Vicia sativa L.) çeşitlerinin tohumlarının besleme değerleri
(Turkey 5th Seed Congress With International Participation, 2014-10-19)
Bu çalışma, tescil edilmiş yaygın fiğ çeşitlerinin tanelerinin hayvan besleme yönünden farklılığını ortaya
koymak amacıyla yapılmıştır. Çalışmada, 14 yaygın fiğ çeşidi tesadüf parselleri deneme desenine göre
analiz ...
Çukurova kıraç koşullarında azot ve fosfor gübrelemesinin fiğ (Vicia sativa L.) + tritikale (X Triticosecale Wittmack) karışımında ot verimi ve kalitesine etkisi üzerinde bir araştırma
(Türkiye VI. Tarla Bitkileri Kongresi, 2005)
Bu araştırma, Çukurova kıraç koşullarında yetiştirilecek fiğ + tritikale karışımında farklı azot (0, 2, 4, 6, 8 kg/da) ve fosfor (0, 4, 8, 12 kg/da) dozlarının ot verimi ve ot kalitesine etkisinin saptanması amacıyla ...
Farklı yerfıstığı (Arachis hypogaea) çeşitlerinin kuru otlarına ait hayvan besleme değerlerinin belirlenmesi
(Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2014)
Bu çalışmada, farklı yerfıstığı (Arachis hypogaea) çeşitlerinin kuru otlarına ait besin madde
kompozisyonlarının belirlenmesi amacıyla, 2012 yılı yetiştirme sezonunda Bingöl’de bir çiftçi tarlasında
yürütülmüştür. Denemede, ...
Bazı soya fasulyesi (Glycine max L.) çeşitlerinden yapılan silajların besin değerlerinin belirlenmesi
(Türk Doğa ve Fen Dergisi, 2013)
ütülmüştür. Denemede; Yeşilsoy, Adasoy, Türksoy, Erensoy, Yemsoy, Blaze, May-5312, Nazlıcan, Nova, Cinsoy, Umut-
2002 ve Ataem-7 soya fasulyesi çeşitleri materyal olarak kullanılmıştır. Araştırmada, silajlar, ağzı kapaklı ...