Başlık için Ziraat Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 202, listelenen: 160-179
-
Sağlıklı bir yaşam tarzı için ceviz
(2008)eviz, sağlık açısından diğer sert kabuklu meyvelerden hatta diğer meyve ve sebzelerden, mükemmel besleyici değer ve faydası ile ayrılan özel bir meyvedir. On yıldan daha fazla süren klinik ve bilimsel çalımalar, ... -
Sağılan hayvan sayısına göre süt miktarının enterpolasyon yöntemiyle incelenmesi
(8. Ulusal Zootekni Kongresi, 2013-09)Bu çalışmada, sağılan hayvan sayısına göre süt miktarının tespiti Lagrange enterpolasyon yöntemiyle incelenmiştir. Araştırma kapsamında, 2011 yılı verileri kullanılarak yerli, melez ve kültür sığır ırklarına ait sağılan ... -
Sebze ve Tahıl Olarak Amarant (Amarant spp) Bitkisi
(2014)Amarant, Amaranthaceae familyasında yer alan tek yıllık bitkiler topluluğu olup tahıl, sebze, süs bitkisi, yem bitkisi veya yabancı ot olarak sınıflandırılmaktadır. Yenilebilir amarant türleri, kolay bir şekilde ... -
Sediment tane büyüklüğüne bağlı bulanıklık- konsantrasyon ilişkilerinin belirlenmesi
(Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 2012)Akarsularda sediment ölçümü erozyonla kaybolan toprak miktarının tahmininde, su kirliliğinin kontrol edilmesinde, su depolama yapılarının planlanması ve yönetiminde büyük önem taşımaktadır. Ancak sediment taşınımının alan ... -
Sensory and descriptor attributes of some walnut cultivars and types
(2008)The study presents an extensive assessment of sensory and descriptor attributes of 27 walnut (Juglans Regia L.) cultivars and types. Descriptive analyses were used for a total of 15 cultivars and 12 types, harvested from ... -
Sert kabuklu meyvelerin üretim miktarının Box-Jenkins tekniği ile modellenmesi
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 2013-01)Otoregresif (Autoregressive) ve hareketli ortalama (Moving Average) modellerinin karışımı olan Otoregresif Hareketli Ortalama (Autoregressive Moving Average) en genel durağan Box-Jenkis modelleridir. Durağan olmayıp fark ... -
Sofralık Üzümlerin Taze Kesilmiş Ürünler Olarak Değerlendirilebilirliğ
(2008)Bu çalışmanın amacı bazı orta mevsim sofralık üzüm çeşitlerinin taze kesilmiş ürünler olarak değerlendirilebilirliğinin ve taze kesme işleminin bu üzümler üzerine olumsuz etkilerinin araştırılmasıdır. Kahramanmaraş ... -
Spline fonksiyonların organik tavuklarda canlı ağırlığın modellenmesinde kullanımı
(2015-10-06)Bu çalışmada, organik tavukçulukta yaş ile canlı ağırlık arasındaki ilişki kübik spline fonksiyonu ile incelenmiştir. 10 haftalık (70 günlük) yaşa kadar tavukların canlı ağırlık modeli için kübik spline fonksiyonu ... -
Suitability of some mid-season table grape cultivars and types for minimally processed produce
(2008)Aims: The objectives of this study were to evaluate whether some midseason table grape cultivars and types can be used as minimally processed produce and to investigate the negative effects of minimal processing on the ... -
Sulanır şartlarda pamukla rotasyona girebilecek ana ve ikinci ürün seçeneklerinin belirlenmesi
(Türkiye 3. Tarla Bitkileri Kongresi, Adana, 1999-11-15)Bu araştırmada Diyarbakır yöresi ve benzeri sulanabilen alanlarda yaygın olarak uygulanmakta olan monokültür pamuk yetiştiriciliğine alternatif olabilecek münavebe sistemleri belirlenmeye çalışılmıştır. Birinci yılı pamuk ... -
Suppression of ethylene perception extends shelf-life and quality of ‘Sunrise Solo’ papaya fruit at both preripe and ripe stages of development
(2004)Papaya fruit (Carica papaya L. cv. ‘Sunrise Solo’) at pre-ripe (10 to 20 % surface yellow coloration) and ripe stages (70 to 80 % surface yellow coloration) of development were treated with 9 µl l–1 of the ethylene antagonist ... -
Suppression of ripening and softening of 'Galia' melon fruit by 1-methylcyclopropene applied at pre-ripe or ripe stages of development
(2005)`Galia' (Cucumis melo var. reticulatus L. Naud. `Galia') melons exhibit relatively short postharvest longevity, limited in large part by the rapid softening of this high quality melon. The present study was performed to ... -
Sığır sayısı, süt üretimi ve süt fiyatı arasındaki uzun dönem ilişkisinin belirlenmesi: 1980-2013 dönemi-Türkiye örneği
(Türkiye Tarımsal Araştırmalar Dergisi, 2014-09)Bu çalışmada Türkiye’de sığır sayısı, sığır sütü üretimi ve sığır sütü fiyatı arasındaki ilişki, 1980-2013 dönemi temel alınarak araştırılmıştır. Sığır sayısı, sığır süt üretimi ve sığır süt fiyatı ile ilgili uzun dönem ... -
Sığır yaylasındaki tipik bir akdeniz orman içi mera ekosisteminin vejetasyon yapısı ve verim gücünün saptanması üzerinde bir araştırma
(Türkiye 4. Tarla Bitkileri Kongresi, 2001)Bu araştırma 2000 yılmda tçel ili Tarsus İlçesi Çamlı Yayla beldesi smırian içerisinde bulunan Sığır Yaylasındaki bir orman içi merada yürütülmüştür. Araştırmada, incelenen meranın su kaynağından farklı uzaklıklarda ... -
Şanlıurfa ilinde tarımsal ve doğal alanlarda nematod biyoçeşitliliği.
(Türk. Entomol. Derg, 2011)Summary Nematode biodiversity in agricultural and natural habitats of Sanliurfa, Turkey. The study was conducted to examine the biodiversity of terrestrial nematodes in agricultural and non-agricultural areas of ... -
Tannin, protein contents and fatty acid composition of the seeds of some trifolium L. species from Turkey
(Asian Journal of Animal and Veterinary Advances, 2011)The seed oils of seven Trifolium species (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The fatty acid compositions of these seven different species were determined by gas ... -
Tannin, protein contents and fatty acid compositions of Silene compacta Fische seeds from Bingöl, Turkey
(Turkish Journal of Agricultural and Natural Sciences, 2014-10-15)The seeds of Silene compacta Fische were investigated for their protein, tannin content and fatty acid composition. The protein contents of Silene seeds were found to be 15,33%. On the other hand the tannin contents of the ... -
Tannin, protein contents and fatty acid compositions of the seeds of several vicia L. species from Turkey
(Grasas Y Aceites, 2010)The seedoils of six Vicia species (Leguminosae) were investigated for their protein, tannin contents and fatty acid compositions. The protein contents of the seeds were found to be between 21.87%-31.33%. The tannin ... -
Tavuk eti üretiminde et kalitesini etkileyen faktörler
(Kümes Hayvanları Kongresi’2010” Sözlü Bildiri, 2010-10-07)Etlik piliç üretimi, hayvanların kısa dönemde yetiştirilmeleri, yemden yararlanmalarının daha iyi olması ve insanların değişen tüketim alışkanlıklarını etkin bir şekilde karşılaması nedeniyle yaygın bir şekilde yapılmaktadır. ... -
Tavuklarda yaşa göre canlı ağırlığın interpolasyon yöntemiyle tahmini
(Doğu Karadeniz II. Organik Tarım Kongresi 6-9 Ekim 2015, Pazar/RİZE, 2-10-06)Bu çalışmada 10 haftalık yaştaki tavukların yaşlara göre canlı ağırlık tahmini Newton interpolasyonu ile belirlenmiştir. Araştırmada, günlük yaşta 99 tavuk civcivi kullanılmıştır. Hayvanlar 10 hafta boyunca beslenmiş ve ...