Ara
Toplam kayıt 24, listelenen: 1-10
Geleneksel ve organik yöntemlerle yetiştirilen etlik piliçlerin gelişme özellikleri bakımından karşılaştırılması
(Kümes Hayvanları Kongresi’2010” Sözlü Bildiri, 2010-10-07)
Bu çalışma, geleneksel ve organik yöntemlerle yetiştirilen etlik piliçlerin gelişme ve bazı karkas özelliklerinin karşılaştırılması amacıyla yürütülmüştür. Denemede kullanılan toplam 180 adet günlük etlik piliç civcivi ...
Organik kanatlı hayvan üretiminde yem ve civciv
(Türkiye I. Organik Hayvancılık Kongresi 1-4 Temmuz 2010 Kelkit (Poster Bildiri), 2010-07-04)
Organik tarım, insan, çevre ve ekonomik olarak devamlılığı ve sürdürülebilirliği olan tarımsal üretim sistemini bütünleştiren bir üretim sistemidir. Sistemin amacı doğal kaynakları koruyarak, kimyasallardan, zararlı ve ...
Japon bıldırcınların yumurta kalite özellikleri arasındaki ilişkinin incelenmesi
(International Mesopotamia Agriculture Congress (Özet Bildiri), 2014-09)
The aim of this study was to determine relationships
between eggs characteristics of Japanese
quails with different colors (white, dark brown,
yellow and original). The egg weight, shape index,
specific gravity, albumen ...
Japon bıldırcınlarda yumurta kalite özellikleri üzerine farklı tüy renginin etkileri
(Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi (YYU J AGR SCI), 2014-08-18)
Bu araştırmada Japon bıldırcınlarında farklı tüy renginin yumurta kalite özelliklerine etkilerini
belirleme amaçlanmıştır. Çalışmada kullanılan yumurta kalite özellikleri, şekil indeksi, ak indeksi, sarı
indeksi, sarı ...
Bingöl il merkezinde yaşayan hane halklarının yumurta tüketim durumu üzerine bir araştırma
(TÜRK TARIM ve DOĞA BİLİMLERİ DERGİSİ, 2014-03-13)
Bu çalışma Bingöl merkezde yumurta tüketimi üzerine etkisi olduğu düşünülen tüketici özellikleri ile tüketicilerin satın alımına ve tüketimlerine etkisi olan zevk, tercih ve alışkanlıklarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. ...
Kurutulmuş rumen içeriğinin Japon bıldırcınlarının rasyonlarında kullanılma olanakları
(Kümes Hayvanları Kongresi’2010” Sözlü Bildiri, 2010-10-07)
Bu çalışmada, hayvancılıkta maliyetin önemli bir kısmını oluşturan yemin daha ucuza mal edilmesi amacıyla kullanım alanı bulunmayan bir materyal olan kurutulmuş rumen içeriğinin bıldırcın rasyonlarında kullanılabilirliği ...
Bingöl il merkezinde yaşayan hane halklarının yumurta tüketim durumu üzerine bir araştırma
(2014-06)
This study was conducted to figure out the effects of pleasure, preferences and habits of consumers in
the central province of Bingol. Of household’s living in the central province in Bingol, the level of income, ...
Japon bıldırcınlarının diyetlerine ilave edilen ardıç meyvesinin (Juniperus Communis) besi performansı üzerine etkisi
(8.Ulusal Zootekni Kongresi, 2013)
The present study was conducted to determine the effects of juniper berry (Juniperus communis) supplementation to quail feed rations on fattening performance and some carcass traits. A day-old 150 Japanese quails were used ...
Organik ve konvansiyonel kanatlı hayvan yetiştirme yöntemlerinin değişik yönlerden karşılaştırılması
(Türkiye I. Organik Hayvancılık Kongresi 1-4 Temmuz 2010 Kelkit (Poster Bildiri), 2010-07-04)
Organik tarım tüm dünyada gerek toplam tarım alanı içindeki payı, gerekse üretilen ürün çeşitliliği açısından hızlı bir artış göstermektedir. Organik üretim çalışmaları uygulamada hem zor, hem de bir takım bilgi gereksinimine ...
Niçin organik hayvansal üretim
(Türkiye IV. Organik Tarım Sempozyumu, 28 Haziran - 1 Temmuz 2010, Erzurum, (Poster Bildiri), 2010-07-01)
Dünya nüfusunun hızla artması diğer ihtiyaçlar yanında insanların gıda ihtiyacını da artırmaktadır. Bu durum üreticilerin, nüfusun yeterli ve dengeli düzeyde beslenebilmesi için geleneksel tarım yöntemlerinden vazgeçilerek ...