Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÇaçan, Erdal
dc.contributor.authorKaplan, Mahmut
dc.contributor.authorKökten, Kağan
dc.contributor.authorTutar, Halit
dc.date.accessioned2018-06-13T07:42:39Z
dc.date.available2018-06-13T07:42:39Z
dc.date.issued2018-06-07
dc.identifier.urihttp://dergipark.gov.tr/jist/issue/37124/428996
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/1192
dc.description.abstractBu çalışma, bazı yem bezelyesi hat ve çeşitlerinin tohum verimi, kes verimi ve kes kalitesini belirlemek amacıyla 2014-2015 yılları arasında iki yıl süreyle yürütülmüştür. Çalışmada materyal olarak 6 adet yem bezelyesi hattı ve 8 adet yem bezelyesi çeşidi olmak üzere toplam 14 genotip kullanılmıştır. Araştırma tesadüf blokları deneme desenine göre üç tekerrürlü olarak kurulmuştur. Araştırmada; tohum verimi, kes verimi, bin tane ağırlığı, keste ham kül, ham protein oranı, ham protein verimi, asit çözücülerde çözünmeyen lif (ADF), nötr çözücülerde çözünmeyen lif (NDF), sindirilebilir kuru madde (SKM), kuru madde tüketimi (KMT) ve nispi yem değerlerine (NYD) ilişkin veriler ele alınmıştır. Araştırma sonucunda; tohum verimi 33.8-180.2 kg da-1, kes verimi 160.3-887.0 kg da-1, bin tane ağırlığı 99.1-150.2 g, ham kül oranı %9.42-11.19, ham protein oranı %6.54-11.91, ham protein verimi 11.9-104.9 kg da-1, ADF %29.5-39.8, NDF %39.1-51.2, SKM %57.9-65.9, KMT %2.35-3.08 ve NYD 105.5-157.4 arasında değişmiştir. İncelenen parametreler açısından; Gatem, Ürünlü, Gölyazı ve Spring Pea 3-638 genotiplerinin Bingöl ekolojik koşullarında üstün özellikler göstererek öne çıktığı tespit edilmiştir.tr_TR
dc.language.isoengtr_TR
dc.relation.isversionof10.21597/jist.428996tr_TR
dc.subjectCorrelation, forage pea, straw yield, straw qualitytr_TR
dc.titleEvaluation of Some Forage Pea (Pisum sativum ssp. arvense L.) Lines and Cultivars in Terms of Seed Yield and Straw Qualitytr_TR
dc.typeArticletr_TR


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster