Show simple item record

dc.contributor.authorCacan, Erdal
dc.contributor.authorYüksel, Alaaddin
dc.date.accessioned2017-01-11T08:39:51Z
dc.date.available2017-01-11T08:39:51Z
dc.date.issued2016-12-26
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11472/1090
dc.description.abstractÜlke olarak hayvancılığımızın ihtiyaç duyduğu kaba yem, belli başlı üç ana kaynaktan sağlanmaktadır. Bunlar çayır-mera alanları, yem bitkileri ve bitkisel üretim artıklarıdır. Ülkemizde 15,7 milyon büyükbaş hayvan birimine tekabül eden hayvan varlığımız bulunmaktadır. Bu hayvanların ihtiyaç duyduğu kaba yem miktarı yaklaşık olarak 70,7 milyon tondur. 70,7 milyon tonun yaklaşık 14,6 milyon tonu çayır meralardan, 7,4 milyon tonu yem bitkilerinden ve 19,5 milyon tonu ise silajlık mısırdan karşılanmaktadır. Geriye kalan 29,2 milyon tonluk miktar ise bitkisel üretim artıklarından karşılanmaktadır. Bitkisel üretim artıklarından sağlanan kaba yem miktarı hayvanlardan beklenen hayvansal üretimi sağlamaktan ziyade sadece yaşama payı ihtiyacını karşılamaktadır. Kaliteli kaba yem ihtiyacı ancak çayır-mera alanlarından ve yem bitkilerinden karşılanabilir. Kaliteli kaba yem kaynağı olan çayır-meraların ıslahı durumunda, hayvanların ihtiyaç duyduğu kaliteli kaba yem açığı karşılanacak ve hayvansal üretim artışı sağlanabilecektir. Hayvansal üretimin artması ile bölge insanının gelir düzeyi artacak ve insanların daha dengeli beslenmesi sağlanacaktır.tr_TR
dc.language.isoturtr_TR
dc.subjectKaba yem, yem bitkileri, tarımsal artıklar, hayvancılıktr_TR
dc.titleÇayır ve Meraların Bölgesel Kalkınma Üzerindeki Etkisitr_TR
dc.typePresentationtr_TR


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record